مرگ تلخ یک لاک پشت سبز در ساحل قشم

لاشه یک لاک پشت سبز با شکستگی‌ و ورم کردگی‌ شدیدی که در لاک این لاک‌پشت وجود داشت در ساحل جزیره قشم پیدا شد.

به گزارش گابریک آنلاین،محمد غواصی کارشناس محیط زیست دریایی سازمان منطقه آزاد قشم با بیان این مطلب افزود: اینگونه از لاک پشت ها در سراسر آب های جزیره قشم وجود دارند.

وی با بیان اینکه متاسفانه این دست اتفاقات کم نیست، اظهار داشت: از ناخداها و غواصان می خواهیم با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری از حیوانات و جانوران دریایی بیش از پیش مراقب این سرمایه ها باشند تا شاهد چنین رخدادهایی نباشیم.

غواصی تصریح کرد: بر اساس بررسی ها، مدت زیادی از مرگ لاک پشت گذشته بود و لاشه آن توسط کارشناسان محیط زیست به محل دیگر منتقل و دفن شد.

کارشناس محیط زیست دریایی سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: هیچگونه آثار زیست محیطی مخاطره آمیزی در محدوده ساحلی که لاشه لاک پشت در آن قرار داشت برجای نمانده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

لاک‌پشت سبز دریایی (نام علمیChelonia mydas) که به نام‌های لاکپشت سبز، لاکپشت سیاه و لاکشپت سبز اقیانوس آرام نیز شناخته می‌شود، نوعی لاک‌پشت از خانواده Chelonidae است. دلیل نام‌گذاری این گونه وجود لایه‌ای از چربی سبز رنگ در زیر لاک این حیوان است. این گونه از لاکپشت‌ها در آبهای گرمسیری سراسر جهان زندگی می‌کنند.
لاکپشت‌های سبز در خلیج فارس و دریای عمان نیز زندگی می‌کنند. در سواحل جنوبی ایران بیش از ۵۰ زیستگاه اصلی برای لاک‌پشت‌های دریایی وجود دارد که محل چرا، جفت‌گیری و تخم ریزی آن‌ها می‌باشد.

از نظر طبقه بندی IUCN (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) این گونه از لاک پشت ها در لیست قرمز گونه های در حال انقراض قرار دارند و در بسیاری از کشور شکار این لاک پشت و استفاده از تخم های آن ممنوع و یا محدود شده است.

با این حال این گونه از لاک پشت ها به دلایل مختلف از قبیل صیدهای غیر مجاز، آلودگی های حرارتی و نفتی محیط زیست، فاضلاب شهری، تخریب آبسنگ های مرجانی، فرسایش ساحل، بیماری های مختلف، پیشرفت ساخت و سازها در مناطق ساحلی، عوامل صید و صیادی، رفت و آمد شناورها و به دام افتادن در تور ماهی و میگو در خطر انقراض هستند.

این گونه از لاک پشت ها نیز همچون لاک پشت های پوزه عقابی همواره بر اساس غریزه برای تخم گذاری به همان نقطه ای که از تخم خارج شده اند باز می گردند و هر لاک پشت سبز حداکثر ۱۲۰ تخم می گذارد اما فقط دو درصد از بچه لاک پشت ها به بلوغ می رسند و شانس زندگی پیدا می کنند.

خبرنگار : مسلم گورانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *