دبیر خانه شعر بلوچ در شهرستان جاسک تاسیس می شود

مدیر کل فرهنگ و ارشاد هرمزگان :
دبیر خانه شعر بلوچ در شهرستان جاسک تاسیس می شود

اختتامیه جشنواره منطقه‌ای شعر بلوچ در جاسک

جشنواره منطقه‌ای شعر بلوچ با حضور اسمعیل جهانگیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان و مسئولین شهرستان جاسک و ادیبان و شاعران به پایان رسید.

اسمعیل جهانگیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: سومین جشنواره منطقه ای شعر بلوچ که با حضور استان های هرمزگان ، سیستان و بلوچستان و کرمان به مدت دو روز در شهرستان جاسک برگزار شد، با معرفی و تجلیل از آثار برگزیده پایان یافت.

جهانگیری افزود: ایجاد وحدت و همدلی بین اقوام، پاسداری زبان مادری و انتقال فرهنگ و هنر قوم بلوچ به نسل جوان از مهم‌ترین پیام‌های این رویداد فرهنگی است که ان شاء الله دبیر خانه شعر بلوچ در شهرستان جاسک تاسیس خواهیم کرد و امید است بتوانیم جشنواره بعدی شعر بلوچ را بصورت بین المللی کنیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان اضافه کرد: موسیقی محلی اصیل بلوچی، برگزاری کارگاه آموزشی زبان بلوچی و برگزاری نمایشگاه جاسک شناسی از برنامه های اجرایی در این جشنواره بود که ج از همه کسانیکه در امر برگزاری این جشنواره تلاش نموده اند تشکر و قدر دانی می نمایم.

وی ادامه داد: در این جشنواره از سه اثر کتاب های نویسندگان جاسکی، دو جلد کتاب از خدابخش زومکی با عنوان های «گریب نامه» و «شف چراغ» و یک جلد کتاب از حیدری حیدری نژا با عنوان «هابیا» با حضور مسئولین و شاعران رونمایی گردید.

اسمعیل جهانگیری در این مراسم گفت: برگزاری این جشنواره نقش مهمی در حفظ و نشر آثار فرهنگی و هنری دارد و بسیاری از داستان‌های عاشقانه و تاریخی بلوچ با شعر و هنر آمیخته است.

سپس در ادامه این مراسم نماینده شرق استان در مجلس شورای اسلامی گفت : ضمن تشکر از همه عزیزان دست اندر کار جشنواره بسیار ارزشمند با توجه به اینکه قوم بلوچ در گستره چند کشور در منطقه و همینطور بعضی از کشو های فرا منطقه ای سکونت دارند و تقاضای متعددی برای اینکه از فرهنگ، آداب، رسوم، ادبیات و هنر این قوم بیشتر استفاده شود.

دکتر حسین رئیسی نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد : در منطقه و در عرصه بین المللی تلاش بر این هست ان شاء الله در آتیه این جشنواره که بصورت منطقه ای بود با دعوت از شاعرانی که در دیگر کشورها از قوم بلوچ در حال زندگی کردن هستند برگزار شود و هر چه بیشتر انسجام و اتحاد بین اقوام ایرانی را بتوانیم شاهد باشیم این رنگین کمان اقوام یک فرصت ارزنده ای است که حضرت امام (ره) در جریان انقلاب اسلامی به بهترین شکل ممکن برای انسجام و وحدت در کشور استفاده کردند و ماهم تلاش می‌کنیم تا ان شاء الله این آرمان امام (ره) را ادامه دهیم.

گفتنی است : در این جشنواره بیش از ۸۰ شاعر و ادیب بلوچ زبان حضور داشتند. بر این اساس در مجموع ۱۷۰ اثر در قالب شعر کلاسیک و شعر نو به جشنواره منطقه ای شعر بلوچ راه یافته بود که در پایان بنا به رأی هیئت داوران عبدالباسط بیدخت، عبدالحمید ایران نژاد، علی ماهیگیر و حجت دهقان، در بخش شعر کلاسیک احمد گرگیج از چابهار نفر اول، سیاوش سرفراز از ایرانشهر نفر دوم، عبدالباسط هوت از چابهار نفر سوم شد و در بخش شعر نو محمد علی خردمند از پیشین نفر اول، سعد حوت از پیشین نفر دوم و نازمه کرد زابلی از چابهار نفر سوم شدند.

خبرنگار جاسک /کمیل حیدری نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *